Wat doet een incassobureau

Een incassobureau is een bureau dat zich bezig houdt met het innen van openstaande facturen en rekeningen. Dit doen ze namens bedrijven en ondernemingen die last hebben van wanbetalers. Er zijn in Nederland zo'n 600 incassobureau's actief hetgeen aangeeft dat er in Nederland ook veel wanbetalers zijn en er veel rekeningen en facturen niet worden betaald.

Een bedrijf of onderneming heeft de mogelijkheid om een incassobureau in te schakelen wanneer ze te maken hebben met wanbetalers. Wanbetalers zijn mensen die hun rekeningen of facturen niet betalen. Wanneer een wanbetaler ook na een betalingsherinnering nog steeds niet betaalt dan kan het bedrijf of de onderneming overgaan tot zwaardere stappen.

Versturen van een aanmanende brief

Een incassobureau zal vervolgens de wanbetalers een aanmanende brief versturen waarin staat dat er betaald moet worden of dat er een betalingsregeling moet worden getroffen om procedurele stappen te voorkomen. Wanneer ook dit geen effect heeft zal een incassobureau gebruik maken van een deurwaarder of een advocaat om over te gaan tot een dagvaarding.

Uw debiteurenadministratie laten uitvoeren door een incassobureau

Wanneer een onderneming veel klanten heeft dan zullen ze ook veel facturen de deur uit doen die allemaal betaald dienen te worden door deze klanten. Wanneer het echter regelmatig voorkomt dat een of meerdere klanten de facturen niet betalen of niet in eerste instantie betalen dan kan de onderneming er voor kiezen om de debiteurenadministratie uit handen te geven.

Overname van debiteurenadministratie

Een incassobureau zal vervolgens de debiteurenadministratie overnemen en dit leidt vaak tot een stijging in het aantal rekeningen en facturen die direct worden betaald. Een incassobureau heeft namelijk vaak een intimiderende werking wat dat betreft en zodoende betalen klanten eerder hun facturen.

Een betalingsregeling treffen met het incassobureau

Wanneer een klant opzettelijk de rekening of factuur niet betaalt dan zal deze een betalingsherinnering krijgen. Wanneer de klant echter simpelweg niet in staat is om de factuur te betalen dan kan de klant overgaan op het overeenkomen van een betalingsregeling. Een incassobureau werkt hier doorgaans graag aan mee omdat op deze manier de facturen alsnog kunnen worden betaald, zij het niet in eens, maar over een langere termijn.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 92

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op