Het incasseren van openstaande facturen

Wanneer u een factuur naar iemand stuurt dan wilt u natuurlijk dat deze betaald wordt door de betreffende persoon of partij. Wanneer de factuur namelijk niet betaald wordt krijgt u geen geld waar u wel degelijk recht op heeft. wanbetalers zijn een nachtmerrie voor bedrijven en ondernemers en daarom is het belangrijk dat facturen worden betaald. Wanneer dit niet het geval is dan is het goed om te weten hoe u hier iets aan kunt doen.

Wat is een gerechtsdeurwaarder

Een gerechtsdeurwaarder is een ambtenaar die mensen oproept voor de rechtbank en tevens gerechtelijke vonnissen ten uitvoer brengt. Vaak is een gerechtsdeurwaarder een zelfstandig ondernemer die de taken uitvoert die bij wet zijn toegewezen aan hem. Voorbeelden van taken van een gerechtsdeurwaarder zijn het dagvaarden van personen voor de rechter en het incasseren van uitstaande facturen. Ook houdt een gerechtsdeurwaarder zich bezig met juridisch advies en juridische bijstand in procedures voor de kantonrechter.

Een gerechtsdeurwaarder bij de incassoprocedure

Zoals gezegd is een van de taken van gerechtsdeurwaarder het incasseren van uitstaande facturen. Wanneer u als bedrijf dus problemen hebt met klanten die hun facturen niet betalen dan kunt u de hulp inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. Bovendien heeft een gerechtsdeurwaarder meer bevoegdheden dan een incassobureau en wordt het beroep beschermd door de wet. Overigens kan de gerechtsdeurwaarder de wanbetaler niet dwingen tot betalen maar kan hij deze persoon wel dagvaarden hetgeen vaak leidt tot een goed resultaat.

Dagvaarding

Wanneer de gerechtsdeurwaarder iemand dagvaardt dan zal deze persoon voor de rechter moeten verschijnen. Dit is mogelijk wanneer een klant weigert facturen te betalen. Wanneer een bedrijf een of meerdere betalingsherinneringen heeft gestuurd dan kan men overgaan tot het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder die de klant vervolgens kan dagvaarden. Zo wordt de zaak voor de rechter gebracht en rest de klant vaak niets anders dan alsnog te betalen.

Een betalingsregeling treffen

Wanneer een klant teveel schulden heeft en daarom zijn facturen niet meer kan betalen dan kan een gerechtsdeurwaarder alsnog helpen. Een gerechtsdeurwaarder zal in dat geval proberen om een betalingsregeling te treffen met de persoon in kwestie. Op deze manier werken beide partijen naar een goede oplossing toe hetgeen leidt tot tevredenheid bij beide partijen. Met een betalingsregeling kan de klant vervolgens langzaam maar zeker verlost worden van zijn schulden.

 

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 92

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op