In de meeste gevallen kunt u een incassobureau inschakelen, indien u geld ( Huurschuld) of goederen van iemand tegoed heeft. Dit kan variëren van kleine tot grote bedragen en van kleine roerende goederen tot zelfs een huis een boot of andere onroerende zaken.

In de eerste plaats, probeert u eerst zelf uw geld of goederen terug te vragen. Er worden meerdere aanmaningen van uw kant naar de persoon(en) of Instantie(s) gestuurd.

Indien het een persoonlijke vriend, kennis, huurder of wellicht uw Werkgever is, kunt u proberen om een persoonlijk gesprek aan te gaan. Wanneer deze pogingen allemaal geen effect hebben gehad, kunt u het beste een Incassobureau inschakelen.

De voordelen van een Incasso bureau

De grootste voordelen van het inschakelen van een Incassobureau zijn; u hoeft zelf niet achter uw geld, dat u tegoed heeft of andere (on)roerende zaken, aan te gaan. Het Incassobureau heeft verschillende Deurwaarders, op elk specifiek gebied, om bij de mensen of Instanties een vordering af te geven. Ook kan er in vele gevallen een betalingsafspraak of afspraken over het teruggeven van (on)roerende zaken (goederen) gemaakt worden. Wanneer deze afspraken niet nagekomen worden, volgt er meestal een bezoek van een deurwaarder met de Politie om waardevolle zaken, roerende en onroerende goederen uit uw huis te halen. Deze zaken zijn bij het eerste bezoek van de Deurwaarder al schriftelijk vastgelegd. De waardevolle zaken worden geveild en u krijgt in de meeste gevallen uw geld terug.

Welke incasso in Den Bosch

Er hebben zich in Den Bosch diverse Incassobureaus gevestigd. Er zijn bureaus, die gespecialiseerd zijn in het terugvorderen van Huurschuld tot schuld aan de Ziektekostenverzekeraars. Soms gaat het om kleine bedragen. Er zijn verschillende instanties, die direct een GGN- incassobureau inschakelen. GGN is een vooraanstaande incasso- en deurwaarders organisatie. Een voorbeeld is in het Oosten van het land, de GEAS ( een instantie voor het onderhouden van HR Ketels), de MENZIS (Ziektekostenverzekeraar). In de Provincie Brabant, Essent. Er heeft zich in de regio van Den Bosch ook een GGN-incassobureau gevestigd. Ook is er een vestiging van RE-Effect in Den Bosch.

Hoe vind ik een Incasso bedrijf

De meeste incassobedrijven vindt u in het Telefoonboek, de Gouden Gids of via het internet. Door u eerst goed voor te laten lichten, in welke vormen van incasso, diverse bedrijven zijn gespecialiseerd, kunt u het juiste bedrijf, dat voor u van toepassing is, consulteren. De belangrijkste incassobedrijven hebben zich verenigd in de NVI. De deurwaarders hebben zich verenigd in de beroepsorganisatie KBvG en de advocaten, die zich gespecialiseerd hebben op incassozaken, zijn verenigd in de VIA ( Vereniging van Incasso- en procesAdvocaten).

Welke kosten voor Incasso

Ieder Incassobureau is vrij om de kosten te berekenen. Er wordt door de Incassobureaus meestal 15% over het totale kostenplaatje berekend. Er is wettelijk vastgesteld, dat de Incassobureaus boven de vastgestelde 15%, niet nog allerlei kosten in rekening mogen brengen, zoals bijvoorbeeld administratiekosten. Het is van groot belang om ook na te gaan, welke eventuele kosten er voor uw eigen rekening komen. Het is van groot belang, dat u zich goed laat voorlichten, wat of welk Incassobureau iets voor u kan betekenen. Er zijn zelfs incasso bureaus die de schuld bij u afkopen en dit vervolgens bij de schuldenaar terugeisen.

 

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 92

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op