Hoe verloopt een incassoprocedure

Wanneer men een incassoprocedure in gang zet dan zal hierbij een incassobureau ingeschakeld worden. Het is hierbij wel van belang dat de schulden van de persoon in kwestie dermate zijn dat het de moeite loont om er een incassobureau voor in te huren. Bij een kleine schuld is het doorgaans niet de moeite om een incassobureau in te schakelen.

De persoon met de schuld krijgt vervolgens een aanmaning van het incassobureau. Wanneer deze persoon deze negeert dan kan hij of zij na twee weken een nieuwe aanmaning verwachten. Ook kan het zijn dat men een ingebrekestelling krijgt in plaats van een tweede aanmaning. Een tweede aanmaning vraagt u nogmaals om de schuld af te lossen en wat de gevolgen zijn wanneer u dat niet doet.

U kunt het natuurlijk ook oneens zijn met het incassobureau in welk geval het erg verstandig is om dit zo snel mogelijk te laten weten aan het incassobureau. Dit kan u zowel schriftelijk als telefonisch doen, al verdient schriftelijk te voorkeur. Ook wanneer u het geld niet hebt is het belangrijk dat u contact opneemt met het incassobureau om zo een betalingsregeling overeen te komen.

Niet nakomen van een betalingsregeling

Wanneer u een betalingsregeling niet nakomt dan zal het incassobureau na enkele weken overgaan tot een dagvaarding. Hiervan wordt u tevens op de hoogte gesteld door het incassobureau. Hetzelfde vindt overigens plaats wanneer u niets van zichzelf laat horen of wanneer u met een zwak verweer komt en de schuldeiser in het gelijk wordt gesteld.

Het incasseren van geld

Wanneer iemand schulden heeft bij iemand anders dan zal hij deze schulden af moeten lossen. Wanneer de schulden niet afgelost worden dan kan de persoon die het geld moet ontvangen het geld incasseren. Dit houdt in dat ze gebruik maken van een incassobureau, hetgeen gespecialiseerd is in het incasseren van geld bij mensen die schulden hebben. Incasseren is dus letterlijk geld krijgen van mensen die schulden hebben.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 92

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op